Dagcursus Leiderschap Deel 2

In deel 1 van de dagcursus Leiderschap heb je geleerd dat jij als leider van je hond zorgdraagt voor de veiligheid, geborgenheid en structuur. Je hebt inzicht gekregen in het leven van roedels en geleerd om de hondentaal te spreken en daardoor hondenliefde te kunnen geven. Je hebt nu vooral geoefend in het pakken van de regie met je hond aangelijnd. In deel 2 van de Leiderschapscursus leer je regie te pakken en te behouden los van de riem. We gaan ook dieper in op de hondentaal. Jouw taak is en blijft het geven van geborgenheid in alle situaties die je met je hond ondergaat. Juist ook in de voor je hond spannende en meer stressvolle situaties.

Leider aan en los van de riem

Het kan van levensbelang zijn voor je hond dat hij of zij reageert op je stem als je jouw hond roept. Dit geldt zowel aan de lange lijn als los van de riem. In de cursus gaan we dieper in op het nemen leiderschap, waarbij we de aandacht leggen op het laten voelen van je leiderschapsenergie aan je hond op (grotere) afstand.

Leiderschap voelen en laten zien

Om die leiderschapsenergie te laten voelen aan je hond gaan we je intuïtie prikkelen en aanspreken. Want hoe weerbaar ben jij? Durf je voor jezelf op te komen en maak je jezelf zichtbaar door tijdig te zeggen wat je voelt, denkt en vindt? En zo niet, wat weerhoudt je ervan om assertief te zijn? Welke belemmeringen voel je in verschillende sociale situaties en hoe ga je om met de spanning  die je voelt in je hoofd en lijf?

We dagen je daarom uit om de confrontatie aan te gaan met jezelf. Vervolgens geven we handvaten die je laten ervaren dat je in iedere situatie vanuit je kracht grip kan pakken. Samen werken we aan het laten groeien van het zelfvertrouwen en om weerbaar te zijn in het moment. Weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfrespect helpen je namelijk een goede leider te zijn van je roedel. Leiderschap alleen is echter niet voldoende. Je hebt tenslotte te maken met verschillende individuen in jouw roedel die allemaal anders op je zullen reageren. Hoe ga je daar dan mee om? Hiervoor moet je de competenties inzetten die je bij deel 1 van de dagcursus hebt geleerd om het groepsproces positief te beïnvloeden en bevorderen.

Altijd en overal leider zijn

Op het moment dat er meerdere prikkels komen die maken dat je hond jouw test in je leiderschap moet je laten zien hoe je daarmee omgaat. Laat je jezelf zien en voelen? Wij testen je leiderschap door samen met jou en je hond uitdagingen op te zoeken. Randfactoren gaan hierbij een rol spelen om jouw leiderschap op de proef te stellen.

Dagcursus leiderschap 2 RTDC
Leren door videobeelden

Tijdens de praktijktraining maken we videobeelden die we bespreken tijdens de dagcursus. Het zien van de videobeelden maakt de interactie tussen jou en je hond nog meer inzichtelijk. We geven je concrete tips om die interactie verder te verbeteren en te optimaliseren voor een evenwichtige relatie tussen jou en je hond.

Lunch

Alle cursisten die deelnemen krijgen van ons een uitgebreide lunch aangeboden met luxe broodjes (luxe vleeswaren, kaassoorten, vleessalades en vissalades), divers fruit en diverse dranken (verse jus d’orange, melk en vruchtensappen).

Afsluiting en bewijs van deelname

De training wordt afgesloten met een korte terugblik op de dag waarin we graag jouw ervaringen en belevingen ontvangen. Je ontvangt van ons een bewijs van deelname aan de dagcursus en een advies op maat welk vervolgtraject wij jou en je hond adviseren.

Interesse in de dagcursus Leiderschap deel 2?
Meld je dan nu aan en leer leiding geven aan je hond.