Ons team

Onze organisatiekracht is gebundeld in een professioneel team van gespecialiseerde (honden)experts. Samen beschikken ze over uitgebreide kennis en ruime praktijkervaring voor het geven van deskundige adviezen op het gebied van de totaalzorg van honden.

Ons team Ron

Ron

In 2006 startte Ron Kusters in Tilburg een zeer kleinschalige dagopvang voor honden. Inmiddels heeft hij RTDC laten uitgroeien tot een kennis-, zorg- en recreatiecentrum voor honden, hondeneigenaren en mensen. Het jaren intensief werken met honden, observeren van de interactie tussen honden in roedels en de vertaling daarvan naar hondentaal die mensen kan worden aangeleerd, heeft hem gemaakt tot Opperhond van RTDC.

Ron is een natuurlijke trouwe leider. Hij leeft met veel passie en warm hart voor hond én mens. Vanuit zijn pure, trouwde handelen verbindt hij mensen en honden met elkaar. Ron is een oprechte, geborgen leider met toekomstvisie. Positief vanuit kracht, kritisch positief en altijd opbouwend met zorg en respect. Het beste naar boven halen, bij mens en hond.

In het werken met honden is hij de geborgen leider op wie een hond kan vertrouwen en bouwen. Samen werken als een. Vanuit rust, evenwicht, trouwe steun en geborgenheid. Met aansporing tot fijn samenwerken, uitdagingen aangaan en samen plezier maken.

In de samenwerking met mensen stimuleert hij iedere vorm van persoonlijke ontwikkeling, eigenwaarde bouwen en focussen op persoonlijke kwaliteiten. Dat maakt RTDC een plek waar iedereen mag Zijn. Een veilige geborgen omgeving die Ron voor iedere klant, medewerker, stagiaire, vrijwilliger, zorg cliënten, etc. heeft gecreëerd.
Wil je raad en daad in het werken met honden en schroom je er niet voor om in de bekende spiegel te kijken? Dan is Ron de sterke motivator die je zoekt.

“Honden waren altijd al een onderdeel van mijn leven. In de tijd dat ik de wereld verkende met mijn paard en wagen was ik nooit alleen. Ik had een trouwe viervoeter die mij vergezelde. Jaren later toen ik weer neerstreek in Tilburg en er voor mij een nieuwe levensperiode aanbrak, was het voor mij een logische volgende stap om mijn toekomst rondom honden in te richten. Ik ben begonnen op een klein veldje met een tentzeil en een hekwerkje. Op mijn fiets met houten bordjes in mijn spaken reed ik mijn eerste reclamerondje in Tilburg. Die ene investering destijds, waarin ik de risicovolle keuze maakte om maar even geen huur te betalen, is de beste keuze ooit geweest. Het is geworden tot wat RTDC vandaag de dag is. Een veilige plek voor honden en mensen waarin we samen zoeken naar de meest gezonde balans tussen beiden.


Ik ben ondernemer. Van nature al. En een ondernemer onderneemt. Ieder dag brengt mij op dat gebied nieuwe uitdagingen, zowel in het werken met honden, als met mensen. En de laatstgenoemde geeft een extra dimensie aan het werken met honden. Honden zijn puur. Ze doen wat ze moeten doen om te overleven en zich fijn te voelen. Honden zijn nu.


Mensen niet. We maken het onszelf soms zo moeilijk met de gedachtepatronen die we onszelf hebben eigen gemaakt. Ik zie er mensen letterlijk ziek van worden. Wanneer ik mensen begeleid in het zoeken naar de oplossing bij zichzelf door het werken met de honden als spiegel, en ik zie hoe mensen leren voelen, benoemen, voor zichzelf gaan staan, zelfvertrouwen terugkrijgen en daarin doorpakken – de eerste steen leggen om weer te kunnen bouwen aan zichzelf – dan voel ik mezelf een rijk man. Ik heb iemand kunnen helpen om de rust bij zichzelf te vinden en daarmee de geborgenheid te geven die hijzelf en zijn hond zo hard nodig hebben. Sleutel tussen mens en hond. Dat is voor mij iedere dag weer de drijfveer en laat me voelen dat ik met RTDC op het goede pad zit.”

Ons team Monique

Monique

Sinds de dag dat Ron en Monique elkaar kennen, is Monique nauw betrokken bij RTDC. Als hoofd Financiën & Administratie zorgt zij ervoor dat RTDC in fijne wateren blijft varen.

Goud eerlijk, no-nonsense, vanuit structuur en sterk in haar zijn, is ze onze grote rots in de branding. Niemand verliest overzicht, Monique weet alles. Ze is onze stille doch stevige kracht achter de schermen. Wil je informatie of heb je vragen over RTDC? Dan is Monique jouw aanspreekpunt!

“Achter iedere sterke man staat een sterke vrouw. Ik heb een passie voor het zorgen van de oude honden en vind mijn werkplezier terug in de administratieve kant van de organisatie. Daar ligt mijn grote kracht.”
Ons team Sharon

Sharon

Wat ooit begon als kinderwens (en wat een natuurlijke aanleg bleek te zijn) is voor Sharon werkelijkheid geworden. Door enkele jaren ‘learning on the job’ onder intensieve begeleiding van Ron, mag Sharon zich nu Gehoorzaamheidstrainer van RTDC noemen. Ze is daarin rechterhand van Ron tijdens het geven van trainingen aan hondeneigenaren met honden in onze groepscursussen en individuele trainingen aan huis.
In de persoonlijke coachingstrajecten assisteert ze Ron en haar collega Colette (Persoonlijk coach/ Zorgbegeleider) in onderdelen van weerbaarheidstrainingen aan mensen. 

Dagelijks vind je Sharon in het werkveld waar zij – in samenwerking met collega’s, stagiaires en vrijwilligers – de dagopvang en pensionsservice in goede banen leidt. Met haar ervaring en kennis uit de communicatiewereld vertaalt Sharon het RTDC-gedachtegoed naar praktische toepassingen. Daarmee levert ze als Communicatieadviseur een waardevolle bijdrage aan de interne en externe profilering van RTDC. 

Van nature draagt ze een fijne, warme, positiviteit met zich mee en heeft ze een warm hart voor honden. Met oprechte, vriendelijke instelling biedt ze een altijd helpende hand en is fijn meedenkend op vele fronten.

“Mijn tienerwens krijgt na jaren zoeken kwalitatieve invulling. Op een bijzondere plek, bij bijzondere mensen met een warme hart en gedeelde passies. Bij RTDC mag ik mijn passie voor honden laten herleven. Ik vind hier fijne rust, liefde en geborgenheid. Hier ben ik thuis, hier mag ik Zijn. En ik geniet er dubbel van dat het kleine buitenkind in mij met regelmaat weer even buiten mag spelen, zoals toen. Met fijne mensen om mij heen, midden in pure natuur. Mijn hart ligt hier, het klopt…”

Ons team Colette

Colette

Gecertificeerd NOBCO coach

Wanneer je het hebt over werken met honden, dan kom je automatisch bij de mens uit. Want wij zien de mens als oplossing voor vrijwel ieder probleemgedrag bij honden. Vandaar dat wij als extra toevoeging in onze cursussen ons richten op de persoonlijke ontwikkeling van de eigenaar die de hond geborgen moet gaan begeleiden.

De persoon naast Ron en die haar fijne kwaliteiten daarvoor inzet, dat is bij ons Colette. Met passie voor menselijke denken, voelen, doen en patronen die mensen in zetten om ‘te overleven’, spiegelt, ondersteunt en begeleidt Colette (Persoonlijk coach) de hondeneigenaar in alles wat hij/zij tegenkomt in het persoonlijke groeiproces naar het worden van een geborgen leider. Met respect voor de mens en in verbinding met de ander, begeleidt Colette de mens van denken, naar voelen, naar doen.

En honden zijn daarvoor een mooie spiegel.

Samen met Ron pakt Colette deze hulpvragen ook op van klanten zonder hond, die opzoek zijn naar begeleiding en coaching in persoonlijke groei. Zowel aan particulieren, als in samenwerking met diverse maatschappelijke (zorg-/re-integratie)instellingen. In het samenwerken met deze partners waarborgt Colette de kwaliteitsnormen, samenwerkingsverbanden, relatiebeheer en investeert ze in deze contacten voor de opbouw van een duurzame relatie. Dagelijks begeleidt Colette als Zorgbegeleider diverse cliënten in onze dagbesteding. Ze motiveert en stimuleert ze in hun zijn en doen bij RTDC en haalt ze het beste in deze cliënten naar boven.

Met haar vriendelijke, zorgzame, warme, fijne Zijn heet ze ieder mens glimlachend welkom zoals hij/zij is. Colette is een sterk, zelfbewust gevoelsmens die het RTDC Team verrijkt met haar kennis, kunde en eigen ervaring op het gebied van persoonlijke coaching en begeleiding van zorgcliënten (met specialisatie in autisme).

“Ik ben terecht gekomen binnen RTDC, omdat ik Colette ben, in de bijzonderheid van dit bedrijf. Een kloppend hart. Gedreven door een warme passionele ziel. Gevonden en hier ontdekt dat dit gewoon en vanzelfsprekend hoort te zijn. Een plek waar elk mens gewaardeerd en geïnspireerd wordt om het beste uit zichzelf te halen, in een warm bad. “Gewoon zijn bijzondere zelf kan zijn”. Zo ook ik, eindelijk thuis!”

 

Ons team Belinda

Belinda

Gecertifieerd Dog Dance Instructrice

Belinda van Hoof, een Tilburgse hondenliefhebben in hart en nieren!

Al van kinds af aan groeide ze op met honden. Een huishouden zonder honden kent ze niet. Reeds 7 jaar is ze zeer actief met het volgen van diverse hondentrainingen waaronder Behendigheid. 2 jaar geleden startte ze met Dog Dance. En deze trainingsvorm heeft haar hart gestolen! Ze besloot om een opleiding te gaan volgen tot instructrice bij professional  Birgitte van Gestel (die maar liefst de 11e plek veroverde op de Wereldkampioenschappen 2017). Succesvol slaagde ze en mag ze zichzelf nu officieel Dog Dance Instructrice noemen.

Maar Belinda is natuurlijk niets zonder hond….. Niemand minder dan haar eigen trouwe, enthousiaste Toller-hondenmaatje Baco staat aan haar zijde! Dikke maatjes zijn ze!

”Ik heb bij RTDC heel veel mogen leren. Vanaf het begin heb ik me hier erg welkom gevoeld en werd ik gewaardeerd in hetgeen waarin ik ben gegroeid. Ik ben dan ook trots om bij het team van RTDC te horen, waar ik kan zijn wie ik ben.”

Ons team Nero

Nero

Naast Ron is hij het boegbeeld van RTDC. En een uitstekend voorbeeld van de kracht van RTDC. Want Nero is niet zomaar een hond. Op het randje van euthanasie heeft Ron hem opgenomen in zijn roedel en geresocialiseerd. Van verward, onhandelbaar en soms onbenaderbaar naar stabiel, lief, stoer met best een klein hartje, geworden tot een grote knuffelkont. En inmiddels bekleedt hij een belangrijke functie binnen RTDC.

Hij is namelijk de rechterhand van Ron in alle (resocialisatie)trainingen die met honden worden verricht. Een belangrijke rol die hij op natuurlijke wijze uitstekend vervult. Nero: Een imposante verschijning, krachtpatser puur sang, hartendief en een stabiele in balans zijnde hond die zijn werk geweldig goed doet.

“Woef!”
Ons team Ger

Ger

In memoriam

”In 2006 leerde ik Ron kennen als klant. Ook ik zocht naar een oplossing voor de opvang van mijn hond. Als Ron de hond kwam ophalen, praatten we regelmatig met elkaar over de toekomstplannen van RTDC. Na verloop van tijd ben ik als vrijwilliger begonnen in de rol van Bedrijfsondersteuner en heb ik RTDC door de jaren heen verder helpen groeien.
Het werken met mensen is mij op het lijf geschreven. Ik laat dan ook graag anderen mensen persoonlijke successen boeken. Je ziet mij nooit vooraan staan maar vindt mij in de luwte van waaruit ik ondersteun en motiveer. Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier aan de groei van RTDC. Ik vind het een uitdaging om met passie en motivatie een ideaal bedrijf te creëren, zowel zakelijk als sociaal.”

Ruim 10 jaar was hij verbonden aan RTDC; Onze Ger. Hij kwam ooit bij ons met een hulpvraag voor zijn hond en is door de jaren heen onze trouwste vrijwilliger geworden die zijn steun en toeverlaat vond in het verbinden van onderwijsinstellingen en zorginstellingen aan onze organisatie. Waarvoor onze dank en waardering naar hem enorm groot is!
Helaas is onze dierbare vriend Ger in maart 2020 overleden. De Corona sloeg ook bij hem toe.

Tot in lengte van dagen zullen wij Ger Gertsen herinneren als een hardwerkende, warme, behulpzame grootvader met een gouden hart voor RTDC en de honden en mensen die aan onze organisatie verbonden zijn.

“Op dit pad gebeuren wondertjes….”

Rust zacht, grote vriend Ger.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’