Samenwerkingspartners

Dierenpolitie, Dierenbescherming & Dierenartsen

In het kader van het algehele welzijn van honden, is RTDC partner van de Dierenbescherming, de Dierenpolitie (Noord-Brabant) en vele dierenartsen in heel Nederland. Jaarlijks worden ongeveer 30-50 honden door RTDC opgevangen. De organisatie biedt deze honden – kosteloos en voor korte of lange duur – intensieve begeleidingen met de nodige gezondheidszorg om weer volledig te kunnen genezen en een kwalitatief leven te kunnen leiden.

In 9 van de 10 gevallen herplaatst RTDC (in overleg met de samenwerkende instanties) de honden bij nieuwe eigenaren. Herplaatsing van honden geschiedt altijd zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. RTDC profileert zich dan ook niet als ‘hondenhandelaar’, maar als bemiddelaar tussen de te herplaatsen hond en nieuwe eigenaar. Hierbij staat de kwaliteit van leven van de hond voorop en is een 100% match met de nieuwe eigenaar het ultieme doel. In geval van twijfel wordt een hond niet herplaatst, maar wordt deze onderdeel van de bestaande hondenroedel van RTDC.

Asielen

Er is een toename van hulpvragen vanuit dieren- en hondenasielen. In de meeste gevallen gaat het om honden die gedragsproblemen vertonen waardoor deze honden, zowel in het asiel als daarbuiten onhandelbaar zijn. RTDC treedt in die gevallen op als kennisexpert. De organisatie rehabiliteert de honden en leert hen op natuurlijke wijze te (re)socialiseren in de roedel. Tevens geeft de organisatie opleidingen aan het personeel van asielen in de vorm van praktijkgerichte trainingen. Ook deze diensten worden – vanuit het algemeen maatschappelijk belang – door RTDC verricht zonder daarvoor kosten in rekening te brengen.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’

onderdeel van Ron's Total Dog Care

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van dagbesteding? Kijk dan ook eens op ronscare.nl. Onze nevenorganisatie voor iedereen die wil worden wie hij/zij wil zijn. Met acceptatie van allees wie en wat je maakt: Jouw kwaliteiten, valkuilen, jouw persoonlijke karaktereigenschappen. Gewoon ‘Zijn’. Met jezelf.