Waarom Dagopvang/Pensionservice?

Waarom kiezen voor dagopvang/pensionservice?

Nederland is een land van hondenliefhebbers en hondenbezitters. Honden maken hierbij onderdeel uit van het gezin en krijgen net zoveel liefde, aandacht en opvoeding als de rest van het gezin. Hier valt ook het plezier, vertier en leren buitenshuis onder. Daarom maken hondeneigenaren steeds meer en vaker gebruik van dagopvang en pensionverblijf voor honden.

Net als met kinderen en de kinderopvang het geval is, maken hondeneigenaren steeds vaker gebruik van hondenorganisaties en de zorgdiensten die zij voor honden aanbieden. Zo wordt hondenopvang steeds meer als algemeen goed en als normaal beschouwd.

Praktische oplossing

Voor de hond betekent een dagje naar de dagopvang een fijn dagje spelen. Voor eigenaren is het een praktische oplossing waardoor ze de handen vrij hebben. Je hoeft je geen zorgen te maken over de hond want daar wordt goed voor gezorgd. Ook voor gezinsuitstapjes zonder hond is de pensionservice ideaal. Zo ben je vrij van taken als uitlaten, op tijd eten geven en het op tijd terug zijn voor de hond. Dat hoeft even niet als de hond naar de dagopvang is.

Terug naar oer- en roedelgedrag

Het is belangrijk om honden fijn hond te laten zijn, net zoals in de roedel. Door honden samen te laten spelen, eten en slapen stimuleer je de oergedragingen van je hond. Zo leren ze samen als groep te functioneren. Je hond leert als groepsdier te functioneren zoals het dier van nature gewend is.

(Re)socialisatie

Op de dagopvang leren honden sociale vaardigheden en leren ze als groepsdieren met elkaar te communiceren. Dankzij de interactie met de andere honden leren ze de hondentaal opnieuw en leren ze daar ook naar handelen. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van onze veldmanagers die de roedel en haar groepsdynamiek aansturen en zorgen voor geborgenheid, structuur en veiligheid.

Gun jij je hond een dag vol plezier en een leerzame ervaring of ben je op zoek naar een praktische oplossing voor de zorg van je hond terwijl jij tijd krijgt voor andere zaken dan ben je van harte welkom bij onze dagopvang. Neem contact op voor meer informatie over het langsbrengen van je trouwe viervoeter.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’