Onze aanpak/werkwijze

Ron’s Total Dog Care –
‘Sleutel tussen mens en hond’

Ron’s Total Dog Care is een kennis-, zorg- en recreatiecentrum voor hondeneigenaren, honden en mensen. Het welzijn van mens en hond staat voorop. Binnen de veilige, recreatieve en duurzame omgeving vanuit waar wij werken, realiseren we een evenwichtige, gezonde relatie tussen mens en hond.

Onze aanpak RTDC

Missie

Wij geven mens en hond ruimte, letterlijk en figuurlijk. Ruimte om te spelen, leren, ontwikkelen, werken, groeien en socialiseren. In een veilige, hygiënische, recreatieve en duurzame omgeving biedt RTDC daarvoor diverse  diensten en producten.

De filosofie, het totaalconcept én de organisatiewerkwijze maakt RTDC uniek en onderscheidend. Dit in combinatie met de ruim aanwezige kennis over en ervaring met honden zorgt voor succesvolle organisatieresultaten.

Kwalitatieve kennis, zorg en recreatie

Een team van gespecialiseerde hondenexperts beschikt over uitgebreide kennis en ruime praktijkervaring voor het geven van deskundige adviezen op het gebied van hondengedrag, preventieve gezondheidszorg, verzorging, socialisatie, huisvesting en vervoer. Het algehele welzijn van de hond staat bij ons op nummer één.

Door intensieve hondentrainingen te combineren met coaching trajecten voor eigenaren zijn wij in staat om de band tussen eigenaar en hond te optimaliseren. De hond kan (weer) hond zijn en de eigenaar ervaart (weer) leiderschap. We realiseren een evenwichtige, gezonde relatie tussen mens en hond.

In een recreatieve omgeving bieden wij de eigenaar en hond de ruimte om spelenderwijs de onderlinge relatie verder te ontwikkelen en te versterken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ondernemen gaat bij RTDC verder dan de realisatie van een uitgebalanceerde relatie tussen mens en hond. Op gepaste wijze wordt tevens veel teruggegeven aan burgers in de maatschappij. Niet iedereen krijgt de kans om op eigen kracht een evenwichtig leven (en relatie met zichzelf) op te bouwen.

Wij bieden werkervaringsplekken voor mensen met PGB’s en andere aandachtsgebieden om ze veilig en vol vertrouwen terug te laten keren in de (werk)maatschappij, waarin elk uniek mens er mag zijn en de ruimte kan nemen voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en aandachtsgebieden. Bij RTDC mag je Zijn.

Visie

Ron’s Total Dog Care heeft de ambitie om op langere termijn dé Kennis-, Zorg-, en Recreatie-organisatie voor honden van Nederland en te worden.

We willen de marktleider zijn die:
Voor hondeneigenaren de kennisexpert is voor vragen over gedrag, verzorging, preventieve gezondheidszorg, socialisatie, rehabilitatie en opvang.

Honden maken onderdeel uit van het gezin en worden overwelmd met mensenliefde van de eigenaar en gezinsleden. Aanhoudende mensenliefde in combinatie met een gebrek aan kennis, discipline, structuur en consequent handelen, daarmee weten honden geen raad. Ze raken overprikkeld en nemen het leiderschap zelf in handen, met alle gevolgen vandien. RTDC helpt alle hondeneigenaren die behoefte hebben aan een evenwichtige, gezonde relatie met hun hond(en). 

Voor honden De Hoeder zijn, die zorg en structuur biedt en bij wie ze zich veilig en geborgen voelen. 

De praktijk wijst uit dat het aantal hondeneigenaren in Nederland in de afgelopen jaren is gegroeid en dat er nog steeds sprake is van een stijging in die groei. Kijkend naar de tendens van werkend Nederland is het heel normaal dat, zoals voor kinderen, ook voor honden opvang wordt geregeld . RTDC is de ideale plek voor (dag-/vakantie)opvang van honden.

Voor hond en hond eigenaar hét ideale recreatiepark zijn  voor een heerlijk dagje uit.

Hond eigenaren staan vaak voor een dilemma wanneer ze een dagje weg willen met het gezin. Want wie vangt de hond op? RTDC is het enige recreatiepark in Nederland dat de ruimte biedt voor een dagje erop uit voor de hond en het hele gezin. Een dagje uit in ons recreatiepark staat geheel in het teken van optimalisatie van de interactie tussen hond en hond eigenaar en het samen zijn.

Ons team Nero
Kernwaarden

Betrokken

Met ons hart én hoofd zijn we betrokken: Alles wat we zeggen, doen en voelen, wordt gedragen door aandacht. We zijn actief betrokken, hebben een vooruitziende blik en een oplettendheid van wat er gebeurt en wat er zou kunnen gebeuren met honden (individueel en in groepsverband). We hechten waarde aan persoonlijk contact en hebben oprechte belangstelling voor de wensen en behoeften van hond én eigenaar. We geven hieraan maatwerkgerichte invulling. We zijn de betrokken Hoeder van de roedel.

Veiligheid

Warmte, geborgenheid en respect maken dat dier en mens zich bij ons veilig voelen. Dat betekent ook dat wij eerlijk, trouw, rechtvaardig, transparant en uitgesproken zijn. Iedereen – dier en mens – weet waar hij bij ons aan toe is. Ook dat geeft een veilig gevoel: Je mag fouten maken, je mag leren en zijn wie je bent.

Professionaliteit

We zijn een kennis- zorg- en recreatieorganisatie met een duidelijke focus, gediplomeerde specialisten, ruime praktijkervaring en zeer goede referenties. Dit totaalpakket vertaalt zich in successen, zowel voor de gehele organisatie als op intra persoonlijk vlak. We geloven in kennis delen met andere dieren- en welzijnsorganisaties en stakeholders als de sleutel tot succes om gezamenlijke doelen te realiseren. Daarin nemen we de rol in van initiator en creator. We durven ons kwetsbaar op te stellen en fouten te erkennen om ze daarna naar ieders tevredenheid op te lossen. We bewaken onze professionaliteit door het initiëren van functioneringsgesprekken, het monitoren van ervaringen vanuit de interne organisatie evenals het monitoren en toetsen van onze klant- en bezoekerservaringen.

Flexibel

Geen dag is hetzelfde bij RTDC. Vaak start de dag al anders dan vooraf gepland. Klanten bellen vroeg in de ochtend met de vraag of alsnog hun viervoeter kan worden opgehaald om te komen spelen. Spontaan komen nieuwe klanten langs voor rehabilitatie-, verzorgings- of opvangadvies. Of ze komen zich inschrijven voor een training. Op die vragen spelen we direct in. We denken proactief mee met onze klanten zodat we het gewenste maatwerk kunnen leveren en onze klanten kunnen ontzorgen. Dat kan alleen met de flexibele, pragmatische instelling die ons kenmerkt en die zich uit in hele praktische zaken, zoals service binnen en buiten de standaard kantooruren.

Gastvrijheid

‘Voel je welkom, je bent geliefd en daar hoef je verder niets voor te doen.’ Dat is het gevoel dat wij iedereen geven die een bezoek brengt aan RTDC. Ons team bestaat uit dienende mensen met een intrinsieke passionele gedrevenheid voor honden. Samen creëren we voor onze (potentiële) klanten en bezoekers een ware beleving in een duurzame natuurlijke omgeving waarin plezier met en voor de honden de essentiële factor is.

Teamwork

We zijn een hecht team. We respecteren elkaar in de eigen rol en persoonlijkheid. Ieder van ons heeft de kracht de ander onvoorwaardelijk te vertrouwen en intensief met elkaar samen te werken. Of dat nu de onderlinge samenwerking betreft of het samenwerken met klanten en/of met honden. Ieder verdient onze volledige commitment. In een open en eerlijke cultuur zijn we er voor elkaar om elkaar (verder) te helpen en successen te boeken. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Passie

Bij RTDC werken mensen met passie voor honden. We hebben de drive, dynamiek, het enthousiasme en de wil om hondeneigenaren en de honden het beste te geven wat er is. Met kracht, lef, overtuigingskracht en ons doorzettingsvermogen weten we onze ambities te realiseren.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’