Hondentraining

Hondentraining

Ron’s Total Dog Care is een kennis-, zorg en recreatiecentrum voor hondeneigenaren, honden en mensen. Hier geven wij mens en hond de ruimte om te spelen, leren, ontwikkelen, werken, groeien en socialiseren. We realiseren in de meest natuurlijke vorm een evenwichtige, gezonde relatie tussen mens en hond. Dit doen we door middel van interactie met en tussen honden.

Filosofie

RTDC is een kennis- en opleidingsinstituut dat door middel van opleidingsprogramma’s over honden, dieren en ecologie een educatieve bijdrage levert voor opleidingen van verschillende leerniveaus.

We gaan hierbij uit van de filosofie dat de hond een roedeldier is wat alleen positief gedijt binnen de wetten der natuur die binnen de roedel gelden. Om met honden te werken moet je hier kennis en vaardigheden van hebben.

Bij RTDC leren we je de natuurlijke leider te worden van je hond, zoals ze in een roedel ook hebben. Een leider die geborgenheid biedt en interacteert met je hond vanuit natuurlijk leiderschap.

Opvoeden

Tijdens de hondentraining leren we je ook hoe je jouw hond moet opvoeden. Daarin staat positief gedrag belonen én opvoeding geven centraal. Negatief gedrag negeren hoort daar niet bij. Zo voorkom je dat honden alleen luisteren in prikkelloze omgevingen en/of met behulp van brokjes. Een hond moet namelijk respect en ontzag hebben voor jou als eigenaar en dat kunnen toepassen in situaties met andere honden of onbekende mensen. Dat moet je op een natuurlijke manier afdwingen, zonder boosheid, frustratie of agressie, maar vanuit energie en oervoelen. Bij opvolgen van de boodschap geef je vervolgens weer veiligheid en geborgenheid.

Geborgenheidstheorie

Het fundament van al onze hondentrainingen is de Geborgenheidstheorie. We willen hierbij zo dicht mogelijk aansluiten op het natuurlijke gedrag van de honden. Overleven staat hierin centraal, waarbij de leider zorgt voor veiligheid, structuur en geborgenheid.

Om ervoor te zorgen dat jij als hondeneigenaar die natuurlijke leider kan zijn houden we jou ook een Spiegel voor. Je leert zelf in evenwicht te zijn en oerkracht te voelen zodat je dit kan overbrengen in de communicatie met je hond. Iedereen krijgt bij ons de ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkelingsgebieden. Alles in een veilige, geborgen omgeving waarin we met respect en persoonlijke betrokkenheid verder helpen in de hulpvraag en leider worden van jouw trouwe viervoeter.

RTDC is hierin de verbindende schakel: De sleutel tussen mens en hond met geborgenheid, veiligheid en structuur als onze natuurlijke pijlers.

Hondentraining RTDC
Hondentraining bij RTDC
Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’