Onze verblijven en locatie

Onze verblijven en locatie

Je hond moet op zijn tijd vrij kunnen spelen en zich lekker uit kunnen leven. Wij hebben daar de ideale ruimte voor beschikbaar. Bij ons kan je hond in grote speeltuinen in een natuurlijke en ecologische omgeving spelen, interacteren en socialiseren met honden van alle rassen en formaten. Ze kunnen de hele dag terecht in onze grote rennen.

Onze verblijven

Veilige en rustige plek

De rennen voor de honden zijn omheind met hekken van 1.80 meter hoog. De veiligheid staat hierbij voorop. Zo werken we met dubbele deuren en bussluizen om de veiligheid te vergroten. Op de speelvelden kunnen de honden met elkaar spelen, maar ook met veldmanagers die ballen wegwerpen.

Er zijn diverse speeltjes aanwezig voor de honden. Daarnaast kunnen ze ook rusten op fijne plekken zoals lekker in de zon, op het zand, in de koelte van het gras of onder de bomen en in de warme binnenverblijven met manden. Alle velden zijn voorzien van waterbakken en in de zomer staan er speciale waterbadjes.

Veldmanagers

In onze verblijven hebben we veldmanagers die de hondenroedels monitoren en begeleiden en het samenspel van de honden motiveren en regisseren. Onze medewerkers bepalen de mate en intensiteit van interactie en spel tussen alle honden en zorgen voor harmonie en een gezonde balans in de roedels. Jouw hond kan heerlijk zijn energie kwijt en gaat weer graag met je mee naar huis na een voldaan dagje ravotten in de ren.

Natuurlijke locatie

De rennen bevinden zich in een rustige natuurlijke omgeving, verdeeld over twee hectare grond met een grote ecologische tuin. Hier vind je onder andere een mooie ontvangstruimte, de diverse  speelvelden en trainingsvelden en een aantal nachtverblijven. Het verblijf bevindt zich op steenworp afstand van de (binnen)stad van Tilburg. 

De parel van onze natuurlijke locatie is de ecologische tuin waar verschillende biodiversiteiten zijn ontwikkeld. We hebben een grote vijver met diverse vogels en in de natte gebieden rondom leven ook diverse dieren zoals padden, kikkers en de vuurbuiksalamander. We onderhouden dit ecologische flora-en faunasysteem met een circulair economisch systeem. We hebben bovendien eigen dieren die hieraan meehelpen, zoals de kippen, ezels, geit en het varken. We gebruiken de mest van deze dieren als compost voor bemesting van de tuin. Ook vangen we regenwater op in grote waterreservaten om de tuin te besproeien in droge maanden. Op deze manier hebben we een prachtige ecologisch gebied gecreëerd waar mens, dier en natuur hand in hand gaan.

Verblijven

Wanneer je een paar dagen weg wilt of op vakantie gaat kun je de honden ook bij ons laten overnachten. Bij onze pensionservice kunnen de honden overdag lekker spelen in de grote speeltuinen en verblijven ze ‘s nachts in de daarvoor bestemde nachtverblijven. Wij isoleren honden niet in hokken maar laten ze overnachten op natuurlijke wijze, in roedels. Wil je jouw hond bij ons laten verblijven? Voor zowel overdag als ‘s nachts is je hond bij ons van harte welkom. Neem gerust contact op voor een verblijf.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’