Unieke locatie

Onze filosofie

Op een prachtige locatie in de overgangszone tussen stad en buitengebied in Tilburg beschikt Ron’s Total Dog Care over 2,5 hectare grond met mooie ontvangstruimte, diverse speelvelden, diverse trainingsvelden, fijne hygiënische nachtverblijven en een zeer grote ecologische tuin. Dit geheel op steenworp afstand van het aansluitende natuurgebied De Wolterbeek, dichtbij de (binnen)stad van Tilburg en dichtbij uitvalswegen richting het natuurgebied Loonse en Drunense duinen.

Onze wijze van duurzaam ondernemen en de ecologische opbouw en structuur van de locatie maakt dat bij ons dier en mens de natuur ten volste kunnen beleven in deze duurzame omgeving.

Thuiskomen

Een warm ontvangst, daarop mag je rekenen als je ons bezoekt. We vinden het belangrijk dat mens en dier zich op hun gemak voelen. Thuiskomen, daar waar je je prettig en veilig voelt en mag zijn wie je bent. Natuurlijk met het welbekende kopje koffie of thee dat voor je klaar staat.

Vaak is onze locatie een verrassing voor mensen. Qua omvang en natuurlijke inrichting.

Veilig en weerbestendig

Onze speelvelden voor verblijf van de roedels zijn volledig omheind met 1,80cm hoge hekwerken. We werken met veiligheidssystemen zoals bussluizen en extra ingangssluizen voor de toegang naar de speelvelden. Veiligheid staat bij ons voorop! Honden vermaken zich gedurende de dag op deze speelvelden met elkaar, met diverse speeltjes die voorhanden zijn en met de balspellen die onze veldmanagers met ze spelen. In de hete zomermaanden zorgen we voor verkoeling op de velden met heerlijke waterbadjes en een sprinklerinstallatie die de velden vochtig houden. De speelvelden zijn ingericht met gecreëerde schaduwpartijen (veranda) en natuurlijke schaduwpartijen door diverse bomen en bossages. In de natte jaargetijden bieden we verwarmde binnenverblijven aansluitend op de speelvelden. Honden mogen zelf bepalen of ze binnen of buiten verblijven. En laat nou het gros het echt leuk vinden om in de regen te spelen en in zanderige waterplassen te duiken!

Onze trainingsvelden bestaan geheel uit grasland. Deze velden worden dan ook expliciet gebruikt voor het geven van (groeps)trainingen voor behoud van het gras. Tevens zijn deze velden omheind met hoge hekwerken die de veiligheid van de honden van onze cursisten waarborgen.

Biodiversiteit

Een van onze pareltjes op onze locatie is onze ecologische tuin waar wij verschillende biodiversiteiten hebben ontwikkeld. Er is een grote vijver aanwezig beschikbaar voor diverse (water)vogels zoals de wilde eend, het ijsvogeltje, de zilverreiger, de vele koolmeesjes, musjes, roodborstjes, vlaamse gaaien, groenlingen, bonte spechten en de wat grotere roofvogels zoals de uil en diverse vinkensoorten, valken en sperwers.

In de natte gebieden in de tuin tref je padden, groene kikkers, (naakt)slakken en de vuurbuiksalamander aan.

Dit ecologisch flora- en faunasysteem onderhouden we door een circulaire economische systeem in stand te houden. En daar helpen onze dieren: de kippen, de ezels, de geit en het varken, aan mee. De mest van deze dieren wordt omgezet tot compost voor bemesting van de tuin en de rijke plantenborders. Grote waterreservaten vangen regenwater op waarmee we de tuin besproeien in de drogere maanden. Tevens gebruiken we dat water voor het grove schoonmaakwerk van de dierenverblijven (met uitzondering van de nachtverblijven voor de pensionhonden).

Onze ecologische tuin is rijk aan diverse plantensoorten, (fruit-/noten)bomen en bossages. Je waant  je in een fijne groene ecologische tuin dat aanvoelt als een parkje. Met haar smalle parkpaadjes en verrassende kijkhoekjes is het fijn wandelen en vertoeven in onze tuin. 

Onze ecologische tuin bestempelen wij dan ook als een prachtig ecologische gebied waar mens, dier en natuur hand in hand gaan.

Unieke locatie vijver
Unieke locatie biodiversiteit
Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’