In de media

Getekend voor het leven

Dinsdag 1 september 2020 - SBS6

Dinsdag 1 september was RTDC te zien bij ‘Getekend voor het leven’. 

Presentator Andre Hazes gaat in het programma ‘Getekend voor je leven’ in gesprek met mensen die enorm veel spijt hebben van hun tatoeages. Voor het leven zijn ze getekend, waardoor sommigen echt in een sociaal isolement zijn terecht gekomen.

Met de blik op de toekomst, startend met een intensief lasertraject om de tatoeages te laten verwijderen, worden deze mensen ook (mentaal) ondersteund om hun leven weer in een ander positiever daglicht en perspectief te gaan zien. Met het doel het zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen. Eigenwaarde voelen.

Een van de kandidaten is helemaal gek op honden. Hij vond in de afgelopen maanden bij ons weer een stukje van zijn eigenwaarde terug in het werken en ontspannen zijn met de honden. En daarvan zijn mooie beelden gemaakt. 

Discussie Martin Gaus

Donderdag 1 oktober 2020 - Op1 bij NPO1

HET PROGRAMMA ‘OP 1’ NODIGDE RON UIT NAAR AANLEIDING VAN DE DOCUMENTAIRE HONDS

Ron Kusters was te zien bij het programma Op 1 uitgezonden door NPO 1. Ron ging in gesprek met de gespreksleiders van het programma en Martin Gaus om zijn visie op diverse trainingsmethodieken te geven en zijn manier van werken met honden toe te lichten. Een interessante uitzending die veel bekijks opleverde.

Heb je de uitzending gemist? Bekijk ‘m dan hier!

Korte documentaire ‘HONDS'

Zaterdag 26 september 2020 - KRO-NCRV bij NPO3

Zaterdag 26 september ging de korte documentaire ‘HONDS’ in première tijdens het Nederlands Film Festival. En we waren erbij!
In de grote zaal 12, die ondanks de Corona-maatregelen nog steeds mooi gevuld was, werd de documentaire HONDS op een megagroot scherm gedraaid. Wat een bijzondere, overweldigende en geweldige ervaring om Ron’s Total Dog Care op deze manier in beeld te zien.

Josefien van Kooten had het doel met deze documentaire mensen mee te nemen in de wereld van hondeneigenaren en hun relatie met hun hond. ‘Honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag of zijn agressief en bijten. In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar’.

En Josefien wist het samen met haar crew en ons geweldig mooi, puur en zuiver in beeld te brengen, zoals iedere deelnemer is, wie wij zijn en onze manier van werken. Chapeau Josefien!

En het wordt nog heel spannend! Want wie zal die Gouden Kalf Competitie gaan winnen? We zitten bij de laatste 3 genomineerden! We gunnen deze prijs Josefien van harte! En we bedanken haar bij deze voor de geweldige prestatie die zij heeft neergezet.