RTDC op het Nederlands Filmfestival met de korte docu ‘Honds’

Zaterdag 26 september ging de korte documentaire ‘HONDS’ in première tijdens het Nederlands Film Festival. En we waren erbij!
In de grote zaal 12, die ondanks de Corona-maatregelen nog steeds mooi gevuld was, werd de documentaire HONDS op een megagroot scherm gedraaid. Wat een bijzondere, overweldigende en geweldige ervaring om Ron’s Total Dog Care op deze manier in beeld te zien.

Josefien van Kooten had het doel met deze documentaire mensen mee te nemen in de wereld van hondeneigenaren en hun relatie met hun hond. ‘Honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag of zijn agressief en bijten. In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar’.

En Josefien wist het samen met haar crew en ons geweldig mooi, puur en zuiver in beeld te brengen, zoals iedere deelnemer is, wie wij zijn en onze manier van werken. Chapeau Josefien!

En het wordt nog heel spannend! Want wie zal die Gouden Kalf Competitie gaan winnen? We zitten bij de laatste 3 genomineerden! We gunnen deze prijs Josefien van harte! En we bedanken haar bij deze voor de geweldige prestatie die zij heeft neergezet.

De TV-première van HONDS is te zien op zondag 25 oktober om 23.00 uur op KRO-NCRV op NPO3.