Erkend leerbedrijf

Onderwijs

Als erkend leerbedrijf is RTDC een kennis- en opleidingsinstituut, dat een educatieve bijdrage levert aan opleidingsprogramma’s over honden, dieren en ecologie voor (beroepsmatige) opleidingen van verschillende leerniveaus.

Speciaal onderwijs

Voor verschillende speciale onderwijsinstellingen is RTDC business partner. Kinderen die speciaal onderwijs volgen, ervaren naar school gaan en het dagelijkse reilen en zeilen op een andere manier. Niet alleen de opname van de (theoretische) lesstof kost meer moeite. Ook het doormaken van persoonlijke ontwikkelingen (persoonlijke groei) en de omgang met anderen wordt veelal als belastend ervaren. Het helpt deze kinderen om ze handvaten te geven waardoor ze meer zelfvertrouwen en zelfrespect krijgen. De omgang met dieren kan daarin een wezenlijke rol spelen.

Voor deze scholieren geeft RTDC kosteloos assertiviteitstrainingen en clinics op onderwijsinstellingen. Dier en kind worden hierbij samengebracht. Op heel natuurlijke wijze wordt het welzijnsgevoel van deze kinderen verbeterd, dat het functioneren van hen direct positief beïnvloed en blijvend bevorderd.

Beroepsgerichte onderwijs

RTDC is een door de SBB erkend leerbedrijf. De organisatie levert zonder tegenprestatie een educatieve bijdrage aan kennisinhoudelijke lesprogramma’s over honden, dieren en ecologie aan zowel VMBO (op de niveaus 1 tot en met 4), MBO- als HBO-gerichte onderwijsinstellingen. Per jaar biedt RTDC ruim 10.000 stage-uren. Hierin zijn de snuffelstages voor alle middelbare scholen nog niet inbegrepen. Bovendien is RTDC gespecialiseerd in het opleiden van mensen met autisme van alle scholen.

Wil jij door middel van omgaan met dieren leren over het beroepsleven of hoe je jezelf een positief gevoel kan geven? Bekijk dan de mogelijkheden van onze stages en trainingen voor scholieren van alle opleidingslagen. Neem gerust contact op voor informatie over de diverse programma’s.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’