Trotse Amina vertelt haar verhaal

Amina leerden we kennen als een verlegen meisje; Ze was zeer op zichzelf, terughoudend, heel beleefd en zette zichzelf duidelijk altijd op de laatste plek. Haar hulpvraag aan Ron was daarom al een hele knappe (!) en duidelijke.

Ze wil een dagbestedingsplek. Samen met Amarant, haar begeleidingsinstituut dat bijdraagt aan het welzijn en geluk van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel, creëerde Ron binnen RDTC een fijne dagbestedingsplek voor Amina. Onder begeleiding van gekwalificeerd / gecertificeerd personeel en Rons persoonlijke begeleiding zagen we Amina zeer grote stappen zetten. Tegenwoordig zien we een open, vrolijke, stralende meid met veel meer zelfvertrouwen en een gezonde leergierigheid om verder te groeien.

En daar laten wij het even bij. Want, wie dan zijzelf kan dat beter vertellen?

Lees Amina’s verhaal en voel zelf maar.

Amina, wij zijn super trots op je!

Team RTDC

‘Sleutel tussen mens en hond’

________________________________________________________

Hey👋🏼
Ik ben Amina en ben 20 jaar, ik doe dagbesteding bij RTDC🐾
Ik zocht een plek voor mezelf waar ik even tot rust kom en plezier heb, maar ik wist niet waar.
Tot dat ik Ron een appje stuurde. Hey Ron ik zoek een plek voor mezelf weet jij iets? Waarop Ron zei: Ik ken iemand die dat heel fijn kan, waar ik op ik zei: Ik zou graag dagbesteding willen doen en dat Ron zei: Daar ga ik voor zorgen
Ik ben al veel vaker naar RTDC geweest, ik heb daar o.a kids club gedaan, snuffelstage gelopen, en natuurlijk ben ik vaak samen met me oom en neefje langs geweest😉
Ron en ik kennen elkaar al super lang wat super fijn is. Heel veel lachen in de bus en lekker muziekje aan.
Ik weet nog zo goed de eerste dag was zo blij en op het einde van de dag zo moe😅 Maar ook onzeker over mezelf.
Ik dacht overal te veel bij na, doe ik het wel goed en heel veel twijfelen in mezelf en bijna niks zei tegen iemand.
Waarop Ron zei: Maak van je naam een werkwoord. Aminanen, Lekker je zelf zijn en doen waar jij gelukkig van word
Een dat stukje lukte ook alleen de onzekerheid over me zelf was er nog wel soms.
Ik heb 2 cursussen gevolgd waar ik zo veel van heb geleerd, het leren nee zeggen als ik iets niet wil, dat ik niet een 10 hoef te hebben met een 7 ben ik al heel blij. En dat ik trots mag zijn op mezelf. Want wat ik al allemaal heb bereikt ben ik trots op. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen waar ik zo blij mee ben.
Elke ochtend als ik weer op sta heb ik er weer zin in om weer te gaan. En elke keer leer ik weer wat nieuws bij.
Ik ben hier zo blij en gelukkig
Op naar nog meer jaren RTDC🐾