There is no such thing as bad dogs

“There is no such thing as bad dogs”

 

Dat onderstrepen wij. Wij zijn ervan overtuigd dat ongewenste gedragingen bij honden nauwelijks komt door de hond zelf. Mits er sprake is van genetische, neurologische of andere afwijkingen die het dier van hieruit (en/of pijn) laten handelen.

En dat gedachtegoed krijgt steeds mee bodem. We zien een mooie beweging plaatsvinden. De discussie over de juiste manier van honden trainen verschuift van hondendeskundigen, naar hondeneigenaren, dierenartsen, onderwijsinstellingen en zelfs studenten.

Zo benaderde Tom Spijkers ons met zijn projectteam voor de opleiding Creative Business met het idee om een korte documentaire te maken over de opvoeding van honden. En hij heeft Ron gevraagd hieraan mee te werken.

Tom: ‘We volgen Ron tijdens het gehele trainingsproces. We willen mensen laten zien dat een goede training cruciaal is en enorm kan helpen. Vooral het stukje hoe de mens beter kan handelen om de hond te kunnen controleren. Een hond heeft een leider nodig namelijk!’

En dat is Tom en zijn team goed gelukt!

Dankjewel voor jullie inspanningen en inzet voor het maken van deze documentaire.

We zijn trots op het eindresultaat en natuurlijk werken wij achter de schermen door aan dit onderwerp. We willen inzichtelijk blijven maken hoe belangrijk het bieden van geborgenheid aan honden is. Uit onze ervaring sprekend: Van levensbelang!