Trainingen aan huis

Het leven in een roedel

Leven in een roedel. Dat is wat je doet, zonder dat jij er misschien zo bewust van bent. Jouw hond is dat in alle gevallen zeker.Jij, je partner en je gezinsleden maken onderdeel uit van de roedel waarin jullie gezamenlijk leven. Jouw hond ziet jou als hond. Het dier gedraagt zich als individu in jouw roedel en zal conform de wetten der natuur het nodige gedrag vertonen dat de hond nodig heeft om de dag door te komen. Zoals ieder lid van de roedel. Het instinct volgen. Primair leven. En vooral willen overleven.

Maar...

Wat hebben roedels nodig om te overleven? Hoe gedragen groepsdieren zich, zowel samen als individueel in een groep? Wat betekent dat voor jou (als mens) en voor jouw hond als individuen binnen jullie dierenroedel? Wat vraagt dat van jouw menselijke gedrag in relatie tot de communicatie met jouw hond?

In eerste instantie bewustwording. Ben je bewust. Je leeft met een dier. We kunnen onze honden de menselijke taal, normen, waarden, sympathie, empathie en omgangsvormen niet aanleren. Wijzelf zullen meer vanuit een ‘oergevoel’ moeten voelen en handelen om een beter contact te krijgen met je hond en daardoor een evenwichtigere relatie te krijgen tussen elkaar.

Relatie herstellen

Verstoorde relaties tussen mens en hond resulteren in onprettige gedragingen bij honden. Denk hierbij aan blaffen bij de deurbel, overenthousiast als er visite komt of juist vanuit onzekerheid blaffen naar visite, uitvallen aan de riem, etc. Het zorgt voor een hoop frustratie, irritatie en boosheid bij hondeneigenaren, zowel in thuissituaties als buiten deze veilige omgeving.

Door middel van trainingen aan huis herstellen wij op een zeer efficiënte en effectieve manier de relatie tussen mens en hond. Kennis van de dierenwereld, bewustzijn van de overeenkomsten, maar ook de grote verschillen tussen mens en dier, reflectie op denken/voelen/doen door middel van gemaakte videobeelden in de thuissituatie, praktische handvaten én direct toe te passen technieken en methodieken zijn de ingrediënten voor onze trainingen aan huis. De ervaring leert dat met enkele dagen/weken hondeneigenaren direct verschil ervaren in het gedrag van hun hond, beter contact krijgen met hun hond en daarmee weer meer plezier hebben samen.

Meer informatie?

Trainingen aan huis zijn op maat omdat ieder mens maar ook iedere hond anders is.
Wil je meer informatie over een training aan huis? Neem dan contact met ons op.