Dog dance

Samen dansen met je hond!

Dog Dance is een intensieve hondensport. Samen met je hond werk je toe naar samen écht dansen op muziek! Door je hond diverse trucjes aan te leren en deze aan elkaar te koppelen ontstaat jullie dans. Deze interactieve cursusvorm is ook zeer geschikt voor de socialisatie van de hond zelf, jullie onderlinge band en voor het nog beter kunnen sturen van je hond(op stem).

Dog Dance RTDC
Dog Dance
Dog Dance is intensief en zeker interactief. Om je hond op muziek te laten dansen leer je diverse trucjes aan, zoals rondjes draaien, door je benen lopen, over jouw/objecten/door je armen springen; je kan het zo gek niet bedenken of je kan het je hond leren. Door vervolgens de diverse trucjes aan elkaar te koppelen ontstaat er reeks van trucjes én kunstjes die jullie dans compleet maken.
Wat maakt Dog Dance zo leuk?
Dog Dance is een actieve sport die de band met je hond enorm versterkt. Door het intensieve contact met elkaar ga je elkaar nog beter leren kennen. Indien je het leuk vindt om actief met je hond bezig te zijn, om je hond allerlei opdrachtjes aan te leren en je muzikaal bent, dan is Dog Dance iets voor jou! Door het beoefenen van deze hondensport leert je hond niet alleen trucjes en kunstjes. Deze interactieve cursusvorm is ook zeer geschikt voor de socialisatie van de hond zelf en voor het nog beter kunnen sturen van je hond. Om deel te kunnen nemen aan Dog Dance hebben jij en je hond een degelijke basis nodig. Je moet een gehoorzame hond hebben die naar je luistert en die je redelijkerwijs op stem kan sturen (al dan niet aangelijnd).

Geschikt voor iedere hond

Dog Dance is geschikt voor alle honden, ongeacht ras! De mate van het aanleren van trucjes is echter wel rasafhankelijk. De ene hond is nu eenmaal slimmer dan de andere hond. Is dat erg? Nee hoor, dat vinden wij niet. Wat wij het belangrijkste vinden is het plezier maken met je hond! En als jij het enthousiasme in je hebt om je hond op een fijne manier voor je te laten werken, dan kan jij ook jouw hond diverse opdrachten aanleren en uiteindelijk samen met je hond dansen! Enig geduld is daarvoor ook nodig. Dog Dance vraagt namelijk veel denkwerk van een hond. Jouw hond zal zijn uiterste best doen om je te snappen en het werkje goed te doen voor een fijne beloning. Dat maakt Dog Dance een uitdagende en plezierige sport!

Trainingsmethodes
De trainingsmethode die aan de basis ligt voor Dog Dance is clickertraining in combinatie met (aangeleerde of nieuw aan te leren) commando’s en diverse beloningsvormen, zoals voer, een voercircuit of het geven van een speeltje. In het stadium wanneer je samen met je hond verder gevorderd bent, behandelen we typische Dog Dance gedragingen en stylen, zoals kalmtegedrag, default gedrag, objectenopdrachten, Free Style, Healwork (volgen zonder beloningen tussendoor) en Obediance (apporteren op geursporen). ‘Toekomstmuziek?’ Ja, maar absoluut haalbaar bij Dog Dance!
Praktische informatie lessen:

Iedere zaterdag van 10.00 – 11.30 kan je deelnemen aan Dog Dance.
Er kunnen maximaal 6 cursisten aan een les deelnemen.
We bieden lessen van anderhalf uur. We starten iedere les met een warming up om jou en je hondjes klaar te maken voor de eigenlijke training. De les wordt beëindigd met een cooling down door rustig uit te lopen en zowel bij jezelf en de hond het energieniveau weer omlaag te brengen.

Je hoeft geen lid te worden of een abonnement afnemen. Het is wel nodig om jezelf vooraf aan te melden voor de les. De eerste les bieden wij aan als proefles en is gratis. Voor vragen of meer informatie kun je ons altijd bereiken!