Behendigheid

Op een recreatieve manier trainen is niet alleen leuk en leerzaam, maar verstevigt ook nog eens de band tussen jou en je hond! In aanvulling op onze reguliere basisvaardigheidstrainingen bieden wij daarom ook Behendigheid aan – in de hondensport ook wel Agility genoemd.

Bij Behendigheid gaat het erom, dat – onder begeleiding van de eigenaar – de hond een parcours met diverse hindernissen, in een vaste volgorde, foutloos en zo snel mogelijk aflegt.

Behendigheid is dan ook een sportieve vrijetijdsbesteding voor hond en eigenaar, die de onderlinge band en samenwerking enorm versterkt. En bovenal beiden super veel plezier oplevert!

Behendigheidstraining

Fysieke en mentale training

En Behendigheid is meer. Deze trainingsvorm biedt de ideale combinatie van werken en trainen tegelijkertijd. De hond krijgt veel lichaamsbeweging wat gunstig is voor de ontwikkeling van de spieren. Het afleggen van het parcours vraagt van de hond concentratie en geeft mentale training. Door het vrijwel zelfstandig uitvoeren van de opdrachten, worden zijn zintuigen geprikkeld en zijn geheugen versterkt.

Bovendien kan je de geleerde basisvaardigheden uit (onze) andere cursussen direct in praktijk brengen. Een enorme aanrader dus voor iedere eigenaar die op een recreatieve manier de band met zijn hond wil versterken en samen veel plezier wil beleven!

Kom dus meedoen met Behendigheid bij RTDC! Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact met ons opnemen.