Brave pup

Je hebt gekozen voor een pup!

Samen gaan jullie een fijne toekomst tegemoet. De eerste basiszorg heeft jullie pup reeds gehad. De moeder van jullie pup heeft in de eerste weken haar best gedaan om de pup een aantal basisvaardigheden mee te geven zoals die in de dierenwereld gelden. Sociaalvaardig gedrag. Nu is het jullie taak als opvoeder van je pup om deze zorgtaak te gaan overnemen.

Maar hoe doe je dat? Het volgen van een gehoorzaamheidstraining is een goede optie. En daarvoor ben je welkom bij ons in de cursus Brave Pup.

Brave pup RTDC

Leider van je pup

Al onze cursussen die wij gegeven zijn gebaseerd op onze Geborgenheidstheorie door het geven van  natuurlijk leiderschap. Ook onze puppycursus. Want ook puppy’s hebben leiders die zorgen voor het overleven van de roedel.

Wat we belangrijk vinden in de puppycursus is dat jouw stem belangrijk wordt voor je pup, vanuit respect en ontzag voor jou. Dus we focussen op stemtraining. Als je de naam van je pup roept, dan wil je graag contact.

Train je stem

Het woord ‘Ja’ is een belangrijke in de opvoedingsland. En het woord ‘Nee’ ook! In alle gevallen dient je stem dus belangrijk te worden. We leren je de technieken hoe je dat kan realiseren. En we doen dat op een leuke en speelse manier, maar wel met het doel om respect/ontzag van je pup voor jou als leider krijgen.

Brave pup training
Aan de slag

De pups kunnen op jonge leeftijd echt al wel kleine opdrachtjes doen. We gaan daarom ook al van start met korte stukjes volgen aan de riem waarbij je pupje volgzaam naast je moet leren lopen.

Leren moet leuk zijn! Dus positief gedrag belonen we zeker, met een brokje en/of een fijne warme stem, en/of een aai. We leren je variëren, zodat jouw pup leert dat werken voor jou als leider leuk is en niet alleen voor één specifieke beloning. Je wilt niet dat je pup straks in volwassenheid alleen maar oor en oog heeft voor je als je een beloning in je handen hebt. 

Wat tevens belangrijk is op deze leeftijd, is om de duur van oefeningen kort te houden. We stoppen op tijd met ‘werken’ en geven ‘vrij’.

Herhalen, herhalen, herhalen

Wat in de opvoeding van een pup ook geldt is de kracht van herhaling. Eenmalig kennismaken met iets nieuws is niet voldoende. Regelmatige herhaling zorgt voor een goede inprenting. Dat geldt voor alles. Ook voor het trainen van je jonge, onstuimige pup. Vandaar dat we spelen met de afwisseling van werken met je pup en vrij zijn.

Een onderschat onderdeel in trainingen zijn vaak de dierenartsbezoekjes. We staan er niet bij stil dat zo’n situatie voor pups (maar ook volwassen honden) zeer stressvol kan zijn. Vandaar dat wij in onze puppycursus aandacht besteden aan dierenartstrainingen.

Sociale pup

Iedere eigenaar van een pup weet hoe belangrijk het is om de pup te laten socialiseren.

De periode tussen de 9 weken en 14 weken, ook wel de bekende inprentingsfase genoemd, is daarom zo’n vruchtbare periode om een goede basis neer te leggen voor gehoorzaamheid.

Daarna daarop voortbouwen zorgt voor die evenwichtige relatie tussen jou en je pup. Dus starten wij iedere les van de puppycursus met even kort spelen met elkaar. In de loop van de cursus besteden we twee lessen aan de socialisatie van de pups met volwassen honden.
  
Jouw pup mag in de roedel met volwassen honden spelen voor het leren van sociaalvaardig gedrag in de omgang met andere honden. Leerzame lessen voor je pup en jou als hondeneigenaar. Want in deze lessen krijg je nog meer inzicht in het karakter van je pup.

Is je pup wat onzeker en weet het niet goed te handelen? Of is je pup een onstuimig diertje dat denkt de hele wereld aan te kunnen (zonder te snappen hoe onhandig dat gedrag kan zijn naar andere honden)?

In alle gevallen zijn wij er om de roedel aan te sturen en deze geborgenheid te geven. Ook jouw pup!

Je krijgt een Brave Pup!