Individuele coachingstrajecten

Van nature hebben wij allemaal een oergevoel dat voor ons een kompas is om te overleven. Echter door onze opvoeding, sociale kring, opleidingen en ervaringen op diverse vlakken hebben wij onszelf aangeleerd dat aanpassen aan andere mensen, situaties of omgevingen goed is voor ons. Dat is ook echt het geval. Wanneer er echter disbalans ontstaat in wat we diep van binnen denken, voelen en doen versus ons dagelijkse handelen, dan weten we ook niet meer zuiver te reageren vanuit onze intuïtie. We raken onszelf steeds meer kwijt door maatschappelijke normen en waarden en omdat we ons gedragen zoals van ons wordt verwacht.

Leider van jezelf worden

Maar is dat wel zo gezond? Onze coachingstrajecten zijn erop ingericht weer meer leider te worden van jezelf en te handelen vanuit je voelen. Om leider te worden van jezelf zal je je moeten openstellen voor jezelf. Naar binnen kijken: je hoofd, denken en voelen onderzoeken. Snappen dat de patronen die je hebt ontwikkeld om te overleven juist de belemmering vormen om de juiste keuzes te maken. Niet voor de ander. Maar voor jezelf. Wat weerhoudt je om leiderschap te nemen over jezelf en je leven? Wat zijn je belemmeringen?

Ieder is verantwoordelijk voor de keuzes die men maakt en de stappen die men zet. En dus voor je eigen leerproces. Leider worden van jezelf komt niemand aanwaaien. Dat is hard werken. Met jezelf, aan jezelf.

Weerbaarheid en assertiviteit

Leider zijn van jezelf vraagt om weerbaar te zijn, assertief zijn, reactief zijn, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven vanuit kracht en energie. Vragen als: ‘Hoe doe ik dat in het nu?’ ‘Hoe kan ik dat anders gaan doen wat mij helpt?’ komen aan bod en worden beantwoord. We ondersteunen je (theoretisch en praktisch) in het leren inzicht te krijgen ‘hoe leider te worden van jezelf’. Hele concrete oefeningen geven je in inzicht in je patronen van overleven, je denken, voelen en doen. Ze geven inzicht in je lichaamstaal en je gaat ervaren welke invloed dat direct heeft op anderen (mensen en honden). En hoe je dat alles dus anders kan doen. Fijner, in eerste instantie voor jezelf. En daarmee ook fijner voor je omgeving.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’

onderdeel van Ron's Total Dog Care

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van dagbesteding? Kijk dan ook eens op ronscare.nl. Onze nevenorganisatie voor iedereen die wil worden wie hij/zij wil zijn. Met acceptatie van allees wie en wat je maakt: Jouw kwaliteiten, valkuilen, jouw persoonlijke karaktereigenschappen. Gewoon ‘Zijn’. Met jezelf.