Gespecialiseerd in mensen met autisme

Specialist in ondersteuning bij autisme

Bij RTDC willen we iedereen graag helpen om meer controle te krijgen over zijn of haar situatie. We bieden hierbij ondersteuning en reiken mogelijkheden aan om te zorgen dat je zelf weer grip krijgt op je leven. We zijn hierin gespecialiseerd in het ondersteunen bij mensen die een vorm van autisme hebben. Door onze trainingen leren we ze bij RTDC om weerbaarder te worden en gebruik te maken van assertiviteit.

Dagbesteding bij mensen met autisme

ASS

ASS staat voor het Autisme Spectrum Stoornis. Dat is iets wat je hebt maar niet wat je bent. Mensen die een vorm van autisme hebben verwerken informatie op een andere manier dan mensen zonder autisme. Hierdoor ontstaan vaak problemen met sociale interactie, communicatie en flexibiliteit. Dit is vaak aan de buitenkant niet te zien, wat het voor veel mensen lastig maakt. Bij RTDC kijken we naar de persoon en niet naar de stoornis. Daarin helpen we om te accepteren wie je bent en dat de problemen die door het autisme veroorzaakt worden er zijn. Bij ons leer je jezelf kennen en zijn wie je bent.

Rust creëren

Naast de acceptatie leren we hoe je in de situatie rust kunnen creëren en vanuit die rust kunt handelen. Met behulp van de honden kunnen we leren hoe je lichaamssignalen herkent bij jezelf en bij de ander. Zo kun je het verschil aanvoelen tussen spanning en ontspanning en op tijd je eigen spanning signaleren. Vervolgens gaan we ontdekken wat je nodig hebt om rust te creëren, zodat je kunt handelen vanuit je rust. Hoe we dit vormgeven is per persoon verschillend en is echt maatwerk in samenwerking met de persoon zelf. Bij RTDC mag iedereen zijn wie hij of zij is en leren we die eigenwaarde te ontwikkelen.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’

onderdeel van Ron's Total Dog Care

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van dagbesteding? Kijk dan ook eens op ronscare.nl. Onze nevenorganisatie voor iedereen die wil worden wie hij/zij wil zijn. Met acceptatie van allees wie en wat je maakt: Jouw kwaliteiten, valkuilen, jouw persoonlijke karaktereigenschappen. Gewoon ‘Zijn’. Met jezelf.