Trimsalon

Trimsalon

Zoals we dagelijks vanuit onze filosofie op een natuurlijke manier werken met honden in de Speeltuin en de cursussen, zo verloopt de interactie tussen de mens en hond tijdens het trimmen ook. Op een natuurlijke manier. En die natuurlijke manier houdt bij ons in dat de honden tijdens het trimmen niet worden vastgezet, maar dat we actief met de honden werken.

Trimsalon RTDC

Vertrouwd

Sommige honden vinden een kappers- of wasbeurt ontzettend spannend. Aan ons de taak om de hond in deze – voor de hond spannende – situatie geborgenheid te geven. En dat doen we op diverse manieren. Actief werken met de hond is daarvoor een eerste goede aanpak. Door de hond opdrachten te geven krijgt hij rust in het hoofd. We kunnen de hond belonen voor zijn goede gedrag waardoor gevoel van veiligheid en geborgenheid toenemen.

Tussen de trimbeurt door zorgen we voor even lekker ontspannen: een frisse neus halen buiten, snuffelen en waar nodig zijn behoeften doen. Om vervolgens weer samen aan het werk te gaan. Eenmaal vertrouwd aan de mens en de omgeving, zien we de honden dan heerlijk ontspannen en sommigen zelfs genieten van de heerlijke warme douche of de fijne massage die ze bij de shampoobeurt ervaren.

Advies

Je bent ook bij ons altijd van harte welkom voor vrijblijvend advies en trimbehandelingen.
De ene vacht is de andere niet. En dat betekent dat we je adviseren in een passende vachtbehandeling. Indien je een voorkeur hebt voor een specifieke vachtverzorgingsbehandeling dan geven we die natuurlijk ook graag aan jouw hond.

Typen vachtverzorging

Knippen

Het knippen van een hond vraagt om speciale kennis en kunde. En die hebben we in huis. We knippen alle typen knipbare vachten waarbij we diverse kniptechnieken toepassen die ervoor zorgen dat de hond zonder kniplijnen weer naar huis gaat. Vind je kniplijnen wel mooi dan bieden we ook die kniptechniek aan.

Scheren

Een veelgemaakte fout is dat hondeneigenaren het ruien van honden willen tegengaan en daarom kiezen om de hond te laten scheren. Helaas zorgt dit voor een averechts effect. Scheren zorgt ervoor dat in de groeiperiode van het haar de vacht dikker wordt waardoor het haarverlies in de volgende ruiperiode juist toeneemt. Indien je vindt dat je hond teveel haarverlies heeft en erg verhaard, dan is het mogelijk om je hond een anti-ruibehandeling te geven.

Plukken

Alle honden met ruwharige vachttypes plukken wij. Bij ruwharige honden is het echter wel belangrijk dat de vacht ‘plukrijp’ is.

Sommigen hondeneigenaren knippen of scheren plukvacht. Knippen kan, echter haal je daarmee de natuurlijke valling en structuur van het ruwe haar weg. Scheren zorgt ervoor dat de vacht dikker wordt en de hond meer haarverlies zal hebben in de ruiperiode. Ruw haar vraagt dus echt om plukken aangaande de vachtverzorging.

Wij wassen de honden na het plukken nooit met hondenshampoo. Dit heeft te maken met de openstaande poriën die na het plukken zijn ontstaan. Het wassen met hondenshampoo kan mogelijk huidirritatie veroorzaken. Om dat te voorkomen spoelen we na het plukken de honden met lauwwarm water.

Anti-ruibehandeling

Bij een anti-ruibehandeling verwijderen we alle losse en dode haren. Over het algemeen scheelt dat zeker 70% haarverlies.

Een anti-ruibehandeling start met het ontwollen van de vacht. Loszittende onderwol wordt uit de vacht geborsteld. Vervolgens wordt de vacht doorgekamd met een fijne kam om de achtergebleven haren te verwijderen. Dan is het tijd voor een fijne douche waarbij we de hond inmasseren met hondenshampoo. Door het masseren van de huid en het haar wordt de bloedcirculatie op gang gebracht. Deze stimulatie van de bloedsomloop zorgt ervoor dat nog meer haren los komen.

Langharige honden worden vervolgens nog behandeld met crèmespoeling, waarna ze worden uitgespoeld. Tijdens het droogblazen van de honden komen er vaak nog meer haren los. We borstelen daarom de honden daarna nog altijd.

Wassen & Drogen

Voor het wassen van de honden gebruiken we uiteraard hondenshampoo. Eventueel is het ook mogelijk om de honden met anti-vlooienshampoo te wassen indien nodig. Ter voorkoming van het oplopen van een kou, blazen we de honden altijd droog naar de wasbeurt.

Op afspraak

Vachtverzorging kan bij ons op afspraak. Natuurlijk is het ook mogelijk om een dagje spelen op de Speeltuin te combineren met trimmen en/of wassen waarbij we tevens je hond kunnen komen ophalen en weer thuisbrengen indien je in Tilburg e.o. woont.

Vachtverzorging tot in de puntjes

Wil je advies over de juiste vachtverzorging voor jouw hond? En gebruik maken van onze trimdiensten die we bieden? We hebben alle kennis en kunde in huis. En we werken op een natuurlijke manier, vanuit natuurlijk leiderschap zonder de hond aan te lijnen of vast te zetten.

Wil je meer informatie over vachtverzorging en wat wij daarin voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of stuur ons een e-mail. We helpen je graag verder.

Ron’s Total Dog Care - ‘Sleutel tussen mens en hond’